Velkommen til Klardialog

Velkommen til Klardialog

Idéen til Klardialog.dk fik jeg, da jeg blev ramt af en aggressiv brystcancer i højre side. Jeg er født med en cerebral parese i venstre side og en form for muskelsvind i højre arm.

Igennem mit arbejde som kommunikationstræner og coach underviser jeg andre i at få en god kommunikation med hospital, kommune, pårørende og andre. Jeg tænkte, at jeg måtte tage min egen medicin og overvejede følgende:

  • Hvem skal med til undersøgelser, samtaler og operationer?
  • Hvilke spørgsmål kan man stille til lægen eller sygeplejersken?
  • Hvordan tager man styring med de dele af sygdomsforløbet, det er muligt at have kontrol over?
  • Hvilken behandling er den rigtige for mig?
  • Hvordan giver jeg udtryk for mine ønsker og behov, så andre forstår mig?
  • Hvordan hjælper man – som pårørende eller ven – bedst muligt?

Ved at være grundigt forberedt inden  møder med Rigshospitalet, havde en god veninde med som bisidder og til at holde styr på, at jeg fik svar på mine spørgsmål og de ting der var svære for mig, så fik jeg et meget positivt forløb. Alle gjorde deres yderste for at hjælpe mig.

Jeg håber, at denne blog kan bruges konstruktivt og til glæde for andre, der har et handicap, er ramt af alvorlig sygdom eller er pårørende. Gennem billeder taget af fotograf Jakob Carlsen, spørgsmål til læger og sygeplejersker, uddrag af min historie, øvelser, tips og tricks vil jeg hjælpe andre til at stille spørgsmål og få det bedste behandlingsforløb.

Foto: Jakob Carlsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *