Mit navn er Bente Maimann og jeg blev i 2013 ramt af en aggressiv brystkræft. Dette er min historie fortalt ud fra mine dagbogsnotater og billeder.

I april 2013 var jeg til mammografi og scanning på Rigshospitalet, hvor de fandt en knude i højre bryst. Lægen sagde, at den var ondartet – og nu gik deres cancerprogram i gang. Hun ville hente en sygeplejerske, så de kunne tage en biopsi af knuden. Samtidig skulle der bestilles tid til svar og til røntgenfotografering af mine lunger, for at se om canceren havde spredt sig. Og så gik hun.

Jeg var målløs. Tænkte, at det er løgn dette her. Det kan absolut ikke passe. Jeg havde intet mærket. Jeg har altid levet sundt, ryger ikke, drikker ikke, træner og gjort alt dét, Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen siger man bør gøre, for at undgå kræft.

Kl. 8.00 gik jeg ind som rask og kl. 9.00 ud som syg. Mit liv ændrede sig på et splitsekund – og bliver aldrig, som det var før.

I mit arbejde som kommunikationstræner og coach underviser jeg andre i, hvordan de får den bedste dialog med hospital, kommune, familie med flere. Så jeg tænkte, at jeg måtte prøve min egen medicin, så jeg fik min gode veninde Zita med som bisidder til møder, undersøgelser og behandlinger.

Jeg fik et super godt forløb på alle de afdelinger på Rigshospitalet, som jeg var i kontakt med, fordi jeg fik stillet spørgsmål og givet udtryk for mine ønsker og behov til behandlingen. Både læger og sygeplejersker gjorde deres bedste for at hjælpe mig.

Ved at dele mine oplevelser og de spørgsmål jeg stillede, håber jeg, at andre får inspiration til at stille de spørgsmål, der er relevante for dem og får fornemmelsen af at tage aktiv del i eget sygdomsforløb.

Foto: Jakob Carlsen