Noget om alternativ behandling

Noget om alternativ behandling

Foto: Jakob Carlsen

Da jeg fik brystkræft, var jeg meget i tvivl om, jeg skulle prøve alternativ behandling samtidig med den efterbehandling, som Rigshospitalet anbefalede: kemoterapi, strålebehandling og antihormonbehandling.

Min tvivl var så stor, at jeg valgte den efterbehandling, som Rigshospitalet foreslog, fordi min knude var så aggressiv, at jeg var bange for, at canceren ville vende tilbage på et senere tidspunkt, hvis jeg valgte den etablerede behandling fra.

Da jeg skulle opereres, kom jeg i kontakt med en meget dygtig homøopat Jeanette Maglegaard, der fortalte, at hendes søster også havde cancer. Hun fik forskellige homøopatiske dråber, der hjalp hende.

Jeg fik både dråber og små runde piller, der skulle ligge i munden til de var opløst, som skulle modvirke angst, panik og stress. Der ud over fik jeg dråber, der skulle hjælpe den nyopererede krop til hurtigere at hele op inde fra.

Jeg slap ikke helt fra angst og panik ved første operation, men symptomerne var ikke så kraftige, som de plejede at være.

Da jeg flere måneder senere skulle have fjernet den intravenøse port, skulle stingene tages ca 10 dage efter. Lægen var overrasket over, hvor hurtigt jeg helede op inde fra. Jeg fortalte ikke, at jeg havde taget homøopatiske dråber.

For nylig  meldte jeg mig til et brugerpanel hos Kræftens Bekæmpelse, der afholdt en workshop om alternativ behandling. I forbindelse med Knæk Cancer 2016 har de afsat 2,5 mio. kr. til oplysning om alternativ behandling, og i den forbindelse ville de gerne have forslag til, hvordan de kunne bruge pengene bedst muligt. Det blev en meget interessant eftermiddag, der satte flere tanker i gang. Jeg håber at blive indkaldt til en opfølgende workshop, så vi kan udveksle flere ideer og tanker.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *